You, the petitioner
Logo %281%29

Periodieke hersteltoeslag voor jeugdzorgletsel

319 signatures

Wij eisen van de Nederlandse regering een periodieke hersteltoeslag geeft voor de slachtoffers van het geweld in de jeugdzorg. De nu door de ministers De Jonge en Dekker voorgestelde eenmalige compensatieregeling van €5000 per persoon voor deze slachtoffers doet geen recht aan de permanente schade (gestolen jeugd en verdere ontwikkeling) die deze slachtoffers hebben geleden. ga naar www.jeugdzorgletsel.nl.

Petition

We

lotgenoten, lotgenotengroepen, belangenorganisaties, betrokken vrienden en familie, stichting Voor Ons, sympathisanten die geweld in de jeugdzorg afwijzen

 

observe

  • Het geweld in de Jeugdzorg
  • Geweld dat geleid heeft tot permanente ontwikkelingsachterstanden bij kinderen, tot levenslange beschadigingen met alle ernstige gevolgen van dien op veel leefgebieden.
  • Bijvoorbeeld: permanente bindingsangst, hechtingsproblemen, doodsverlangen, psychotrauma’s.
  • Deze traumatische ervaringen zijn blijvend zichtbaar en bepalend voor het leven van deze kinderen.
  • Een terugkerende herbeleving van de tijd uit de jeugdzorg heeft vaak tot gevolg dat iemand geen grip meer kan krijgen op het leven en geen langdurige relatie en carrière kan opbouwen.

 

and request

  • Recht te doen aan de slachtoffers van het jeugdzorggeweld door een maandelijkse periodieke financiële toeslag voor de rest van je leven.

  • De voorgestelde eenmalige €5000 van minister Dekker en De Jonge zien we als een schadeloosstelling uit de periode van de jeugdzorg

  • De schadeloosstelling wordt uitgekeerd naast de periodieke hersteltoeslag, toegekend als jeugdzorgletsel waarin ook mentale- en fysieke schade door psychotrauma wordt meegenomen.

  • Voor de toekenning van jeugdzorgletsel aan een slachtoffer/lotgenoot hoeft geen bewijs geleverd te worden, een diagnose volstaat. Ook geldt geen verjaringstermijn.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-09-29 
Lead petitioner:
Meike Pangkey 
Organisation:
onafhankelijke lotgenoot ervaringsdeskundige 
Website:

History

Signatures

Updates

Volg het debat over het eindrapport van de commissie De Winter

De commissie heeft gereageerd (pdf) op de aangeboden petitie:

"De commissie heeft besloten dat de leden uw brief desgewenst kunnen betrekken bij het plenaire debat over het eindrapport van de commissie De Winter over het onderzoek naar geweld in de jeugdzorg dat vooralsnog staat in de week van 14 2020."

Het debat over het eindrapport van de commissie De Winter over het onderzoek naar geweld in de jeugdzorg is nu gepland op dinsdag 15 december van 16:00 tot 22:00 uur.

Met het bord op schoot is het live te volgen via deze weblink.

Hartelijke groet, Meike Pangkey onafhankelijke lotgenoot- ervaringsdeskundige.

2020-12-11